Tarjoan

Hierontaa hevoselle

Harrastehevosille, kilpahevosille, eläkehevosille, poneille ja mineille


Hieronta

Hieronnalla on monia postiivisia vaikutuksia hevoselle. 

Hierontaa käytetään lihaskunnon ylläpitämiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn. Hieronnalla lisäksi nopeutetaan lihaksen palautumista rasituksesta. Hevoselle hieronta tuottaa mielihyvää ja vaikuttaa psyykkeeseen. Lihaksistaan jumissa oleva hevonen on usein myös jollain tavalla hankala esim. ratsastettaessa. Hevonen on luonnostaan hyvin miellyttämisenhaluinen eikä tietoisesti ole hankala vaan taustalla on useimmiten jokin muu syy. Hierontaa voidaan käyttää paitsi palautumiseen myös esim. kilpailuihin valmistavana.


Hieronnan vaikutuksia

Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa ja poistaa kuona-aineita. Se vilkastuttaa imunestekiertoa, joka laskee turvotusta ja siten myös vähentää kipua. Hieronnalla vähennetään kiinnikkeiden syntymistä ja pehmennetään arpikudosta. Hermosto rentoutuu ja lihaksen elastisuus paranee. 


Milloin ei hierontaa

Vaikka lähtökohtaisesti hieronta on hyväksi hevoselle, on siinä myös kontraindikaatioita. Kontraindikaatiolla tarkoitetaan jotakin sairautta tai tilaa, joka estää jonkin hoidon käytön.

Sairasta eläintä ei saa hieroa eli kuume ja tulehdukset estävät hieronnan. Lisäksi akuutti revähdys tai venähdys ovat esteenä hieronnalle (akuutti = 3 vuorokautta). Mikäli hevosella on märkivä ihotulehdus tai ulkoloisia niin hieronta ei ole mahdollista. Ulkoloiset saattavat siirtyä hevosesta toiseen. Myös leikkaus on este hevosen hieronnalle.


© 2019 Hevoshieronta Erja PetterssonKaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita