Lisätietoa

Hierontaan soveltuvat kaikenlaiset hevoset ja mielelläni otankin asiakkaiksi erilaisia hevosia, jotta pystyn kasvattamaan tietämystäni ja kehittymään hevoshierojana.

Hevosen anatomian tunteminen on hierojan työssä tärkeää, mutta ilman käytäntöä ja kokemuksia ei hierojaksi tulla eikä siinä kehitytä. Jokaisella hierojalla on oma kädenjälkensä ja tyylinsä, sillä työtähän tehdään pääosin käsillä. Käytössäni on myös sähköimpulsseja tuottava TENS -laite. Ylläpitääkseni ammattitaitoa paitsi hieronnalla, itseopiskelen ja kouluttaudun myös mielelläni. Viimeisin koulutus Copper Fascia saralta. 

Aloitin kalevalaisen jäsenkorjaajakoulutuksen keväällä 2021 ja tavoitteena on laajentaa osaamistani myös ihmisiin. Tätä hoitomuotoa sovellan myös hevosiin pieneltä osin, mutta tähtäimessä on erikoistua tähän lisää.

Itselläni on 8-vuotias arabihevosruuna, joka toimii tällä hetkellä harrasteratsuna. Olen kilpailllut aluetasolla matkaratsastuksessa, mutta taukoa lajista on ollut nyt muutamia vuosia.


TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) on ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio, joka pääsee syvemmälle kuin ihon kautta tapahtuva hieronta. Laite lähettää pienitaajuisia sykäyksiä, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Sähköimpulssit saavat veren kiertämään, lihakset rentoutumaan ja väsymyksen kaikkoamaan. TENS-laite lähettää hoidettavaan kohteeseen kevyitä sykäyksiä, jotka vaikuttavat kahdella eri tavalla: tuntohermoja stimuloimalla tieto kivusta estyy kulkeutumasta aivoihin ja alhaisella teholla käytettynä TENS-laitteen aikaansaama lihasten supistuminen saa elimistön tuottamaan omia kivunlievityshormonejaan (lähde: https://www.diabeteskauppa.fi/terveystuotteet/tens-laitteet/)

© 2019 Hevoshieronta Erja PetterssonKaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita