Lisätietoa

Hierontaan soveltuvat kaikenlaiset hevoset ja mielelläni otankin asiakkaiksi erilaisia hevosia, jotta pystyn kasvattamaan tietämystäni ja kehittymään hevoshierojana.

Hevosen anatomian tunteminen on hierojan työssä tärkeää, mutta ilman käytäntöä ja kokemuksia ei hierojaksi tulla eikä siinä kehitytä.  Jokaisella hierojalla on oma kädenjälkensä ja tyylinsä, sillä työtähän tehdään pääosin käsillä. Käytössäni on myös sähköimpulsseja tuottava TENS -laite.

Omalta talliltani löytyvät tällä hetkellä arabihevosruuna ja FWB-tamma. Kesäaikaan laitumella on kavereiden hevosia. Olen kilpaillut matkaratsastuksessa, mutta silloisen ratsun poismenon ja nykyisen nuoren hevosen iän vuoksi, on tästä tullut taukoa. 


TENS (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) on ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio, joka pääsee syvemmälle kuin ihon kautta tapahtuva hieronta. Laite lähettää pienitaajuisia sykäyksiä, jotka aktivoivat kehon omia kipua lievittäviä mekanismeja. Sähköimpulssit saavat veren kiertämään, lihakset rentoutumaan ja väsymyksen kaikkoamaan. TENS-laite lähettää hoidettavaan kohteeseen kevyitä sykäyksiä, jotka vaikuttavat kahdella eri tavalla: tuntohermoja stimuloimalla tieto kivusta estyy kulkeutumasta aivoihin ja alhaisella teholla käytettynä TENS-laitteen aikaansaama lihasten supistuminen saa elimistön tuottamaan omia kivunlievityshormonejaan (lähde: https://www.diabeteskauppa.fi/terveystuotteet/tens-laitteet/)